Un vehicul complet funcțional “radiografiat”. Și există un motiv bun pentru asta.

Modelul KODIAQ în secțiune transversală a fost făcut pentru a demonstra soluțiile de siguranță ale vehiculului, care sunt în mod normal ascunse sub foi de metal, tapițeria scaunelor și a maselor plastice interioare.

IMG_5276

Anatomia modelului KODIAQ poate fi acum explorată pe un vehicul special care a fost demontat pentru ŠKODA de către inginerii Benet. “Toate elementele cheie ale structurii caroseriei sunt vizibile – zonele de deformare, armăturile portierelor, scheletul compartimentului pentru pasageri ale cărui granițe sunt formate de către montantul A , montantul B, pragurile ușilor și acoperișul. De asemenea, sunt neacoperite locațiile airbag-urilor (inclusiv cartușele Pyro), senzorii de impact de-a lungul perimetrului vehiculului, precum și elementele de siguranță activă – sisteme de asistență, de exemplu radarul din față și camera, senzorii pentru unghiul mort, senzorii de parcare, etc “, explică Petr Kraus, Șeful Departamentului de Dezvoltare a Siguranței Vehiculelor. “În plus, modelul oferă vederi spectaculoase ale structurii pentru toate cele trei rânduri de scaune, inclusiv sistemul de aer condiționat, precum și sistemul de poziționare a scaunului, controlat electric, care este pe deplin funcțional. Acest lucru face posibilă verificarea întregului mecanism. De asemenea, complet funcțional este sistemul de control al geamurilor, care pot fi vizualizate ca într-un acvariu mare prin secțiuni mari de sticlă, care coboară și se ridică. Cârligul de remorcare retractabil este de asemenea expus.

Modelul “anatomic” este menit să fie folosit în principal pentru campaniile de promovare a siguranței, prezentărilor făcute pentru experții în dezvoltarea autovehiculelor,  în cadrul trainingurilor efectuate cu importatorii și dealerii, precum și în prezentările publice. Și, unde îl poți vedea?  Modelul Kodiaq în secțiune transversală va apărea în diverse programe de televiziune, la sesiuni de instruire a pompierilor al căror scop este de a arăta cele mai simple metode de acces în mașină, dacă este necesar, în cadrul unor evenimente educaționale pe tema siguranței pentru adulți și copii, etc.

ochrana-předních-a-zadních-dveří-1

Înainte de a face acest lucru la KODIAQ, “chirurgii auto”, au făcut, de asemenea, secțiuni transversale la unele dintre celelalte modele ŠKODA disponibile în prezent, inclusiv RAPID, FABIA, OCTAVIA și SUPERB .

“TOATE ELEMENTELE CHEIE ALE STRUCTURII CAROSERIEI SUNT VIZIBILE – ZONELE DE DEFORMARE, A ARMĂTURILOR UȘILOR, SCHELETUL COMPARTIMENTULUI PENTRU PASAGERI ALE CĂRUI MARGINI SUNT REPREZENTATE DE MONTANTUL A, MONTANTUL B, PRAGURILE USILOR SI ACOPERIȘ. ” – Petr Kraus.

Filed under: SKODA BACAU

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!